22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKlaus Iohannis a primit distincţia Light Unto the Nations: Iohannis, susţinător al statului de drept în contextul protestelor generate de OUG 13

Klaus Iohannis a primit distincţia Light Unto the Nations: Iohannis, susţinător al statului de drept în contextul protestelor generate de OUG 13

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, luni seară, distincţia Light Unto the Nations, conferită de American Jewish Committee, susţinând că îşi va dedica eforturile pentru consolidarea democraţiei, a statului de drept în România, în regiune şi la nivel global, scrie Mediafax.

Klaus Iohannis a fost prezentat, la Forumul Global al organizaţiei American Jewish Committee, ca susţinător al statului de drept în contextul protestelor generate de OUG 13 şi ca o voce a “moralităţii în societatea românească”. „La începutul anului, în timp ce sute de mii de oameni mărşăluiau prin Bucureşti pentru a protesta faţă de eforturile discutabile ale Guvernului de a împiedica lupta împotriva corupţiei, preşedintele României Klaus Iohannis a stat de partea corectă a istoriei, sprijinind transparenţa, statul de drept şi libertatea“, a declarat Allan Reich.

„Accept prestigioasa distincţie nu numai pentru mine, ci pentru ţara mea şi pentru poporul român. Este credinţa lor în democraţie şi în statul de drept care este recunoscută prin această distinctie şi care ne-au adus ca naţiune aici unde suntem astăzi“, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Forumul Global al organizaţiei American Jewish Committee (AJC), unde i-a fost acordată distincţia „Light Unto the Nations”.

Klaus Iohannis a declarat că îşi va dedica eforturile pentru consolidarea democraţiei, a statului de drept în România, în regiune şi la nivel global. Iohannis a susţinut că lupta anticorupţie în România înregistrează progrese, însă trebuie susţinută cu determinare. Distincţia „Light Unto the Nations” este cea mai înaltă distincţie a organizaţiei American Jewish Committee care se decernează unor şefi de stat sau de guvern în semn de recunoaştere pentru impactul internaţional important în domeniul păcii, securităţii, democraţiei, promovării valorilor umane. American Jewish Committee a evidenţiat, în decizia de acordare a distincţiei, faptul că a hotărât onorarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru acţiunea sa de „lider dedicat întăririi democraţiei şi a statului de drept în România, (…) pentru eforturile sale de a combate anti-semitismul şi pentru a aprofunda legăturile dintre România şi SUA, precum şi între România şi Israel”, potrivit unui comunicat de presă al Preşedinţiei României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS