9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePodurile din Londra, fortificate cu bariere metalice sau din beton împotriva atacurilor teroriste cu autovehicule

Podurile din Londra, fortificate cu bariere metalice sau din beton împotriva atacurilor teroriste cu autovehicule

Bariere metalice sau din beton au apărut de-a lungul trotuarelor pe principalele poduri din Londra, pentru a preveni eventuale atentate în care ar putea fi folosite autovehicule, după două astfel de atacuri în puţin peste două luni, transmite Bloomberg, potrivit economica.net.
Poliţia londoneză a anunţat, duminică seară, că cetăţenii şi vizitatorii ar trebui să se aştepte la o prezenţă mai intensă a poliţiştilor pe străzi, în staţiile mijloacelor de transport în comun şi în zonele aglomerate, precum şi la „măsuri fizite” pe poduri.
Sâmbătă, şapte persoane au murit şi 48 au fost rănite într-un atentat care a început pe London Bridge şi s-a încheiat pe străzile din Borough Market. Trei terorişti islamişti au fost ucişi de gloanţele poliţiştilor. În martie a avut loc un atac asemănător pe podul Westminster, în apropierea Parlamentului, cu peste 50 de victime.
Reprezentanţii Poliţiei din Londra au refuzat să precizeze câte locaţii de interes vor fi fortificate împotriva atacurilor cu autovehicule, însă barierele au apărut pe cel puţin trei dintre podurile din oraş, potriivt Bloomberg, care a cules imagini de pe social media.
Premierul Londrei, Sadiq Khan, a lansat un apel la calm şi le-a transmis locuitorilor să nu se alarmeze din cauza prezenţei suplimentare a poliţiei pe străzi.
Premierul Theresa May a afirmat că atacul din martie şi cel de sâmbătă seară nu au fost coordonate, însă teroriştii par să copieze modul de operare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS