22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproximativ opt tone de peşte pescuit ilegal, confiscate de poliţie de la începutul anului

Aproximativ opt tone de peşte pescuit ilegal, confiscate de poliţie de la începutul anului

Aproape opt tone de pește pescuit ilegal au fost confiscate de polițiști în urma acțiunilor organizate pentru protejarea fondului piscicol, în primele 4 luni ale acestui an. De asemenea, au fost întocmite peste 400 de dosare penale pentru infracțiuni la regimul piscicol. Polițiștii structurilor de ordine publică, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au continuat acțiunile pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, în primele patru luni ale anului 2017. Astfel, oamenii legii au efectuat peste 2.000 de controale în apele continentale (fluvii, râuri, Delta Dunării, lacuri și bălți), au verificat legalitatea transportului de peşte și al produselor din pește, provenienţa, depozitarea şi valorificarea acestuia. De asemenea, pe parcursul acestei perioade, polițiștii au controlat aproape 1.800 de piețe, târguri, societăţi comerciale și amenajări piscicole.
În urma activităților desfășurate, polițiștii au întocmit 416 dosare penale pentru infracțiuni la regimul piscicol, au confiscat peste 7,88 tone de pește și 23 de kilograme de icre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS