Acasă Actualitate Deputaţii jurişti au avizat favorabil interzicerea folosirii animalelor sălbatice la circuri, spectacole...

Deputaţii jurişti au avizat favorabil interzicerea folosirii animalelor sălbatice la circuri, spectacole şi expoziţii

-

Deputaţii jurişti au avizat favorabil luni proiectul de lege privind interzicerea folosirii animalelor sălbatice la circuri şi în orice alt tip de spectacol ori expoziţie, informează HotNews.ro. Proiectul de lege prevede interzicerea folosirii în spectacole a tuturor animalelor, însă iniţiativa a fost amendată astfel încât să poată fi utilizate în continuare animale precum cai, câini, delfini şi unele specii de păsări exotice granivore, a anunţat Kuki Bărbuceanu, proiect manager la o organizaţie pentru protecţia animalelor. Iniţiatorul proiectului de lege, fostul deputat Remus Cernea a fost prezent la dezbatare şi i-a îndemnat pe deputaţi să voteze în favoarea iniţiativei.
Proiectul urmează să fie dezbătut în Plenul Camerei Deputaţilor care este şi camera decizională. Dacă proiectul de lege va fi promulgat de preşedintele Klaus Iohannis, animalele care acum sunt folosite în spectacolele de circ sau alte tipuri de spectacole vor ajunge în sanctoare sau rezervaţii, potrivit proiectului de lege.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.