8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateR. Moldova: Primarul Chişinăului, pus oficial sub învinuire

R. Moldova: Primarul Chişinăului, pus oficial sub învinuire

Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a fost pus sub învinuire, iar procurorii anticorupţie vor cere vineri seara, arestarea preventivă a acestuia, scrie Agora.md, citat de HotNews.ro. Şedinţa va avea loc la Judecătoria Buiucani, anunţă Centrul Naţional Anticorupţie.
Dorin Chirtoacă a fost reţinut joi seară, pentru 72 de ore, de procurorii anticorupţie din Republica Moldova, care anterior în cursul zilei percheziţionaseră biroul edilului, operaţiunea având legătură, potrivit presei moldovene, cu „dosarul parcărilor cu plata”, în care, în urmă cu o luna, au fost reţinuţi un viceprimar şi şeful Direcţiei Transport în dosarul parcărilor.
Amintim că Partidul Socialist a început, pe 12 mai, strângerea de semnături pentru organizarea unui referendum privind revocarea primarului capitalei Chişinău, preşedintele Igor Dodon fiind primul care a semnat. După o săptămâna, Partidul Liberal, din care face parte şi Chirtoacă, a început să strângă semnături pentru un referendum de demitere a lui Dodon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS