Acasă Actualitate Noaptea Muzeelor , expoziţii de excepţie la Craiova

Noaptea Muzeelor , expoziţii de excepţie la Craiova

Pe data de 20 mai 2017 are loc Noaptea Europeană a Muzeelor, eveniment în cadrul căruia mii de muzee și instituții culturale din 30 de țări europene își deschid porțile în aceeași noapte pentru a fi vizitate de milioane de europeni.
Anul acesta, Muzeul Olteniei și Muzeul De Arta Craiova vă așteaptă între 18:00 – 2:00  cu expoziții de excepție. Craiovenii pot viyualiya expozițiile permanente : “Facerea pâinii”, Ritmurile vieții” la  Casa Băniei, “Oltenia Terra Fossilis”, “Colecția de minerale și roci”, “Condițiile fizico-geografice și ecosistemele Olteniei”, “Universul și sistemul nostru solar – Planetariu” la  Secția de Științele Naturii, “Oltenia Preiostorică” și “Redescoperă Istoria” la Secția de Istorie – Arheologie. De asemenea vor fi  o serie de evenimente special create pentru această noapte cum ar fi: Expoziția ” Din istoria Craiovei: Parcul Bibescu”, ce va fi vernisată sâmbătă, ora 18.00, la sediul Secției de Istorie-Arheologie și Expoziția ” Oltenia Rediviva ” la Secția de Istorie-Arheologie”.

La Muzeul de Artă , vizitatorii vor putea admira șase opere ale lui Brâncuși, printre care Sărutul și Domnișoara Pogany dar și lucrări ale celor mai iluștrii pictori și sculptori români: Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Gheorghe Petrașcu, Theodor Pallady, Eustațiu Stoenescu, Ion Țuculescu, Gheorge Anghel sau Dimitrie Paciurea.

În plus , Muzeul de Artă găzduiește și expoziția temporară de artă contemporană „Despre menine, infante, dive și alte grații” (pictură, colaj textil, tapiserie) ale artiștilor Marijana & Relul Bițulescu, dar și o colecție de imagini emblematice ale picturii secolului XVII flamand și olandez: Cabinetul Colecţionarului. 

Intrarea este gratuită.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version