12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSebastian Ghiţă a cerut să nu fie extrădat în România, invocând că este persecutat politic

Sebastian Ghiţă a cerut să nu fie extrădat în România, invocând că este persecutat politic

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă, aflat în arest în Serbia, a declarat, vineri, la Belgrad, unde a fost audiat că urmare a cererii de extrădare formulată de autorităţile române, că se opune extrădării, invocând persecuţii politice, transmite agenţia sârbă Tanjug, informează HotNews.ro.
Avocatul sau a solicitat că, în cazul lui Sebastian Ghiţă, măsură detenţiei să fie înlocuită cu arestul la domiciliu, urmând că instanţa să decidă în legătură cu acest subiect.
Audierea lui Ghiţă, adus de la închisoarea districtuală din Belgrad, a fost făcută de un judecător de camera preliminară, în baza Legii cu privire la asistenţă juridică internaţională în materie penală.
Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost localizat şi reţinut la Belgrad în noaptea de 13 spre 14 aprilie. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele sau în momentul capturării.
În 27 aprilie, ministrul Justiţiei Tudorel Toader anunţă că autorităţile române au transmis la Belgrad toate documentele pentru extrădarea lui Sebastian Ghiţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS