Acasă Actualitate Igor Dodon vrea să transforme Republica Moldova în republică prezidenţială

Igor Dodon vrea să transforme Republica Moldova în republică prezidenţială

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat vineri, în urma unei întrevederi cu experţii Comisiei de la Veneţia, că vrea să transforme ţara din republică parlamentară în una prezidenţială, notează site-ul Radio Chişinău, citat de Mediafax.
Dodon consideră „absolut necesară” atribuirea unor drepturi suplimentare preşedintelui ţării de dizolvare a Parlamentului şi va întreprinde acţiuni pentru a obţine acest statut.
„Am discutat detaliat cu delegaţia Comisiei de la Veneţia, care a venit în Republica Moldova pentru a face o evaluare a iniţiativei lansate de mine, de modificare a Constituţiei, în ceea ce ţine de atribuirea unor drepturi suplimentare preşedintelui ţării de dizolvare a Parlamentului. Consider că acest drept este absolut necesar şi am menţionat că voi insista pe modificarea în continuare a Constituţiei prin toate căile posibile, fiind ferm convins că alegerile parlamentare anticipate trebuie să aibă loc cât mai curând posibil”, a spus Igor Dodon pe contul personal de Facebook.
Igor Dodon pledează pentru dizolvarea actualului legislativ şi declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. O misiune de experţi ai Comisiei de la Veneţia s-a aflat la Chişinău pentru a discuta proiectul de modificare a Constituţiei iniţiat de Igor Dodon şi de deputaţii socialişti. Partidul Liberal nu susţine iniţiativa preşedintelui Igor Dodon privind modificarea Constituţiei şi a sesizat Curtea Constituţională pe marginea acestui subiect.

Exit mobile version