16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAudierea lui Sebastian Ghiţă prin videoconferinţă, amânată pentru luni

Audierea lui Sebastian Ghiţă prin videoconferinţă, amânată pentru luni

Fostul deputat Sebastian Ghiţă va fi audiat luni, prin videoconferinţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul „Ponta-Blair”. Audierea a fost amânată pentru că fostul parlamentar a cerut să fie prezent avocatul ales din Serbia, au declarat surse judiciare, pentru Mediafax.
Fostul deputat Sebastian Ghiţă ar fi trebui să fie audiat miercuri, prin videoconferinţă, procedura fiind amânată pentru luni, pentru că nu era asistat de avocatul ales din Serbia.
Procurorii anticorupţie au cerut arestarea preventivă pentru Sebastian Ghiţă în dosarul „Ponta – Blair”, în care fostul deputat este acuzat de spălare de bani, avocatul acestuia precizând, săptămâna trecută, că Ghiţă vrea să participe activ la proces.
În prezent, Sebastian Ghiţă este în arest, în Serbia, după ce a fost depistat de autorităţi, la Belgrad, pe 13 aprilie. Pe numele fostului deputat au fost emise până acum mandate de arestare preventivă în lipsă, în două dosare ale DNA.
Sebastian Ghiţă va fi audiat de judecătorii Curţii Supreme din Belgrad pe data de 19 mai, în vederea extrădării, şedinţa nefiind însă publică, potrivit unui anunţ al instanţei.
La finalul lunii aprilie, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat că autorităţile române au transmis la Belgrad toate documentele pentru extrădarea lui Sebastian Ghiţă.
Totodată, Ion Cazacu, avocatul lui Sorin Alexandrescu, a cerut instanţei supreme, la termenul de vineri al procesului „Antena Group-RCS & RDS”, audierea lui Sebastian Ghiţă, motivând printr-o declaraţie în care acesta ar fi zis că are dovezi că dosarul a fost construit de Ioan Bendei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS