14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOperele lui Constantin Brâncuşi nu mai pot fi atinse, începând de luni

Operele lui Constantin Brâncuşi nu mai pot fi atinse, începând de luni

Turiştii care vor atinge, începând de luni, operele lui Constantin Brâncuşi, vor primi amenzi cuprinse între 500 şi 2.500 de lei, avertizează reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu. Aceasta este prima măsură din hotărârea aprobată în 24 aprilie, pentru protejarea Ansamblului Monumental ”Calea Eroilor”.

După ce două adolescente din Slatina şi Drobeta-Turnu Severin au vandalizat Coloana Infinitului, scriindu-şi numele pe opera lui Constantin Brâncuşi, în şedinţa din data de 24 aprilie, Consiliul Local al municipiului Târgu-Jiu a aprobat instituirea unor reguli pentru protejarea Ansamblului Monumental ”Calea Eroilor”, cu 11 voturi ”pentru” şi 5 ”împotrivă”.

Articolul care interzice contactul fizic al vizitatorilor cu operele va intra în vigoare de luni. ”Contactul fizic al vizitatorilor cu operele constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 500 la 2.500 de lei”, se arată în decizie. În aceeaşi hotărâre se precizează că este interzis accesul în preajma pieselor care compun Ansamblul Monumental ”Calea Eroilor” al persoanelor cu câini sau alte animale.

“Se interzice accesul în preajma pieselor ce compun Ansamblul Monumental Calea Eroilor, pe aleea ce leagă Masa Tăcerii de Poarta Sărutului din Parcul Central, cât şi în jurul Coloanei fără Sfârşit, în perimetrul dintre aleea circulară şi Coloană, a persoanelor cu câini sau alte animale, biciclete, role, skateboard-uri, precum şi alte vehicule cu sau fără motor, cu excepţia serviciilor de salubrizare şi aprovizionare, precum şi a laboratoarelor mobile, aflate sub supravegherea specialiştilor, necesare cercetării şi monitorizării operelor”, se arată în hotărâre.

Pe lângă acest articol şi interzicerea contactului fizic al vizitatorilor cu operele, consilierii locali au înaintat un referat Ministerului Culturii pentru obţinerea avizelor privind păstrarea unei distanţe de doi metri în cazul operelor din Parcul Central şi cinci metri faţă de Coloana fără Sfârşit.

Sursa: mediafax.ro

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS