Acasă Actualitate Moscova: Racheta balistică lansată de Coreea de Nord nu a reprezentat o...

Moscova: Racheta balistică lansată de Coreea de Nord nu a reprezentat o ameninţare pentru Rusia

Racheta balistică lansată de forţele regimului de la Phenian nu a reprezentat o ameninţare pentru teritoriul Rusiei, a anunţat Ministerul rus al Apărării, deşi oficiali americani au afirmat că racheta s-ar fi prăbuşit în mare, la doar aproximativ 100 de kilometri de oraşul rus Vladivostok.

„Acest test balistic nu a constituit un pericol pentru Federaţia Rusă”, a precizat Ministerul Apărării, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

Anterior, un reprezentant al Kremlinului a anunţat că preşedintele Rusiei, Vladmir Putin, aflat într-o vizită oficială la Beijing, s-a declarat îngrijorat în legătură cu testul balistic efectuat de Coreea de Nord, relatează Reuters.

Autorităţile americane au calculat că racheta nord-coreeană s-a prăbuşit în Marea de Est (Marea Japoniei), la aproximativ 60 de mile (96 de kilometri) sud de zona oraşului Vladivostok, a declarat un oficial american pentru CNN. La Vladivostok se află şi baza principală a Flotei din Pacific a Rusiei.

„În contextul în care racheta s-a prăbuşit atât de aproape de teritoriul rus, de fapt mai aproape de Rusia decât de Japonia, preşedintele (Donald Trump) nu-şi poate imagina că Rusia e încântată”, susţine Casa Albă, scrie CNN.

Sursa: Mediafax.ro

A absolvit Facultatea de Ştiințe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Filosofie Sociologie. Lucrează la Gazeta de Sud din 2004 în domeniul social, dar este şi realizatorul rubricii Infosocial la Radio Sud.
Exit mobile version