3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncendiu la o tabără de romi din Roma, trei tinere au murit. MAI: Victimele nu sunt românce

Incendiu la o tabără de romi din Roma, trei tinere au murit. MAI: Victimele nu sunt românce

Trei tinere de etnie romă au murit într-un incendiu care a izbucnit în timp ce dormeau, într-o tabără de romi din Roma. Ministerul Afacerilor Interne precizează într-un comunicat că victimele nu sunt de origine română, ci kosovară, scrie Mediafax.

Potrivit site-ului The Associated Press, surorile Elizabeth, Angelica şi Francesca Halilovic, în vârstă de 4, 8 şi 20 de ani, au murit, dar părinţii lor şi alţi opt membri ai familiei au reuşit să scape nevătămaţi.

Pompierii au intervenit în tabăra de romi de la periferia Romei în jurul orei locale 3.15 (4.15 ora României), în noaptea de marţi spre miercuri, după ce o rulota a fost cuprinsă de flăcări. Potrivit primelor informaţii, focul a fost pus intenţionat. Iniţial, presa italiană a scris că victimele erau românce. Ministerul Afacerilor Interne, în urma verificărilor realizate prin intermediul ataşatului de Afaceri Interne, a anunţat ulterior că victimele sunt de origine kosovară. Politicienii italieni au solicitat cele mai riguroase pedepse pentru cei responsabili de incendiu, în timp ce Papa Francis a dispus trimiterea unei persoane la membrii supravieţuitori ai familiei Halilovic, care să le aducă ajutoare. Totodată, procurorii italieni au deschis o investigaţie, după ce membrii familiei Halilovic susţin că au primit ameninţări în ultimele zile, iar o altă rulotă din apropiere a fost incendiată săptămâna trecută.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS