13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePompierii, pregătiţi să intervină în situaţiile de urgenţă generate de vremea rea

Pompierii, pregătiţi să intervină în situaţiile de urgenţă generate de vremea rea

Peste 2.500 de pompieri salvatori sunt la datorie, pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi administrației publice locale din zonele aflate sub incidența informărilor hidro-meteorologice, se arată într-un comunicat emis, astăzi, de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis vineri seara o avertizare Cod Portocaliu de inundații pentru râuri din județele Gorj, Vâlcea și Argeș, valabilă până în această dimineață. De asemenea, în ultimele 24 de ore, Administrația Națională de Meteorologie a transmis 39 de atenționări de Cod Galben și Cod Portocaliu, care au vizat o mare parte din județele țării.

Pe durata manifestării fenomenelor meteorologice nu s-au înregistrat situații deosebite, pompierii acționând punctual în județele Argeș, Caraș Severin, Gorj, Teleorman și Mehedinți, pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe drumurile publice, decolmatarea podețelor care blocau scurgerea apei și evacuarea acesteia din curțile inundate, se arată în comunicatul IGSU.

În acest moment, mai este în vigoare o atenționare hidrologică, valabilă până la ora 16.00, care vizează mai multe râuri din Banat, Oltenia și din centrul țării.

„Centrele operaționale din cadrul IGSU și unităților subordonate monitorizează permanent situația vremii și evoluția debitelor de apă ale râurilor vizate, pentru a interveni în cel mai scurt timp în sprijinul comunităților care pot fi afectate”, mai susţin pompierii.

„Recomandăm cetățenilor din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale și să anunțe prin numărul unic 112 eventualele efecte ale fenomenelor meteorologice periculoase”, este mesajul IGSU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS