24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCluj: Pilotul şi copilotul unui echipaj străin, răniţi într-un accident la Raliul Transilvaniei

Cluj: Pilotul şi copilotul unui echipaj străin, răniţi într-un accident la Raliul Transilvaniei

Pilotul şi copilotul unui echipaj străin care concurează la Transilvania Rally au fost răniţi, astăzi, în timpul unei probe speciale în zona Văii Fericirii din judeţul Cluj, după ce maşina lor s-a izbit de un stâlp, cei doi fiind transportaţi la spital, anunţă Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Transilvania Rally transmis, sâmbătă, pilotul a suferit un traumatism cranio-cerebral, cu pierderea stării de conştienţă, iar navigatorul a suferit o contuzie toracică.

„Echipajul Chewon Lim / Martijn Wydaeghe, aflat la bordul unui autoturism Hyundai i20 R5, a fost implicat într-un grav accident în timp ce se aflau pe proba specială 5 – Valea Fericirii – prima a acestei zile. Echipajul a părăsit traseul, s-a izbit violent de un stâlp şi a ieşit în decor. Ambulanţa probei a intervenit imediat la faţa locului. Pilotul a suferit un traumatism cranio-cerebral, cu pierderea stării de conştienţă, iar navigatorul a suferit o contuzie toracică. Ambii au fost stabilizaţi la faţa locului, sunt în stare bună, şi au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca pentru investigaţii suplimentare”, a precizat, în comunicat, Cristian Ursu, medic şef al Transilvania Rally.

Directorul organizatoric al Transilvania Rally, Bela Soica, a subliniat, la rândul său, că proba speciala 5 a fost întreruptă şi apoi parcursă în regim de etapă, iar raliul continuă cu celelelate probe speciale.

Transilvania Rally, etapă naţională de raliuri şi etapă care contează în Campionatul European, se desfăşoară în perioada 4 – 6 mai, în judeţul Cluj. La competiţie participă 37 de echipe din România şi din străinătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS