12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate12 cetățeni irakieni care intenționau să intre ilegal în România, depistați de polițiștii de frontieră

12 cetățeni irakieni care intenționau să intre ilegal în România, depistați de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oravița, judeţul Caraș-Severin, au depistat la frontiera cu Serbia 12 cetățeni din Irak, care intenționau să intre ilegal în România.

În data de 6.05.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oravița au declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Astfel, în jurul orei 1.00, polițiștii de frontieră au depistat, în apropierea localității de frontieră Lățunaș, județul Caraș-Severin, 12 cetățeni străini (3 bărbați, 5 femei și 4 copii) care nu își justificau prezența în zonă, aceștia fiind preluați și transportați la sediul instituției, pentru cercetări, se precizează într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni irakieni, adulții având vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, iar copiii între 1 și 17 ani. Persoanele în cauză au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun. Totodată, au fost anunțate autoritățile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului și punerii în aplicare a acordului de readmisie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS