12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE: Un român a fost rănit într-o explozie în Spania. Acesta este în afara oricărui pericol

MAE: Un român a fost rănit într-o explozie în Spania. Acesta este în afara oricărui pericol

Un cetățean român a fost rănit într-o explozie ce a avut loc joi, în Spania, în prezent fiind internat, în afara oricărui pericol, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE), potrivit Agerpres. „Ambasada României la Madrid are în atenție incidentul produs la data de 4 mai 2017 la o unitate industrială de prelucrare a deșeurilor din localitatea Arganda del Rey și a întreprins încă de la început demersuri pe lângă autoritățile competente, pentru a verifica dacă au fost afectați cetățeni români“, arată Ministerul de Externe.

Potrivit informațiilor furnizate MAE de autoritățile locale, cetățeanul român a fost internat în spitalul din Arganda del Rey, „în prezent acesta aflându-se în afara oricărui pericol”. Un diplomat cu atribuții consulare din cadrul misiunii diplomatice române s-a deplasat la unitatea medicală în care este internat rănitul, pentru a obține informații suplimentare privind starea de sănătate a acestuia și pentru a oferi asistență consulară, precizează MAE. Potrivit AFP, treizeci de persoane au fost rănite joi în Spania, între care trei grav, în explozii urmate de un incendiu la un centru de reciclare a uleiului industrial în apropiere de Madrid. „Sunt 30 de răniți, dintre care trei grav și 27 cu răni ușoare”, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor. „Au avut loc explozii din motive care fac obiectul unei anchete, într-un centru de reciclare a uleiului industrial”, a adăugat sursa citată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS