10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesoara care a contrazis-o public pe Gabriela Firea, dată afară de la şcoală unde preda

Profesoara care a contrazis-o public pe Gabriela Firea, dată afară de la şcoală unde preda

Profesoara Cristina Tunegaru, care a contrazis-o public pe Gabriela Firea, la jumătatea lunii ianuarie, anunţă pe contul sau de Facebook că a fost dată afară de la şcoală unde preda, informează HotNews.ro.

Cristina Tunegaru i-a transmis în ianuarie un mesaj Gabrielei Firea, în care anunţă că nu va da curs „dispoziţiei” de a nu pune absente până la ora 9.30, deoarece „primarul nu are atribuţii de manager al procesului didactic.”

La câteva luni de la acel mesaj, Cristina Tunegaru spune că a fost dată afară fără nicio inspecţie sau evaluare a activităţii sale.

Profesoară a explicat, pentru HotNews.ro, că a văzut pe site-ul titularizare.edu.ro situaţia postului sau iar secretara şcolii a anunţat-o că „orele au fost luate de altcineva”.

Cristina Tunegaru spune că nu i-a fost oferită nicio explicaţie oficială.

Iată mai jos mesajul postat pe contul sau de Facebook:

„Nu m-au inspectat, n-a venit nimeni să mă vadă la ore, să se intereseze de progresele elevilor mei, dar mă dau afară !

Fără să întrebe părinţii sau elevii, fără să mă anunţe măcar, un funcţionar al inspectoratului a alocat din pix orele mele altui profesor. Şi m-am trezit scoasă din şcoală. Da, pot să facă asta în sistemul public în anul 2017.

Nu mă interesează locul de muncă în sine; că profesor cu notă 9.67 la titularizare (a treia pe Bucureşti anul trecut) pot să găsesc oriunde un loc într-o şcoală publică sau privată. Dar eu am lucrat alături de elevii mei atât de frumos, am investit emoţional, am luptat şi am muncit pentru progrese uimitoare, neaşteptate care au surprins şcoală întreagă. Nu îi pot lasă să regreseze, să piardă totul. E o responsabilitate pe care vreau să o duc până la capăt.

Şi totuşi, nimic din toate astea nu are vreo relevanţă pentru inspectorat. Interesul elevilor e călcat în picioare. Nu vor decât să scape de mine, profesorul care vrea să schimbe sistemul de la baza”.

Cristina Tunegaru este profesoară de limba română, publicista şi cercetător doctoral al Universităţii din Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS