9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateContinuă dezbaterile în comisia juridică din Senat pe Legea graţierii. S-a respins graţierea abuzului în serviciu şi conflictului de interese

Continuă dezbaterile în comisia juridică din Senat pe Legea graţierii. S-a respins graţierea abuzului în serviciu şi conflictului de interese

Şedinţa comisiei juridice din Senat continuă astăzi, de la ora 10, cu dezbaterile pe proiectul Legii graţierii şi amendamentele depuse. De dată această, la şedinţa sunt trei membri PNL – senatoarele care au lipsit la şedinţa de miercuri au fost înlocuite – iar majoritatea PSD-ALDE este completă – 5 senatori PSD şi un senator ALDE. La şedinţa este prezent că şi miercuri Traian Băsescu, senator PMP, care a depus o serie întreagă de amendamente, scrie Hotnews.

Desfăşurarea principalelor momente şi declaraţii din şedinţa:

10.41: S-a discutat graţierea conflictului de interese. Reprezentantul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a precizat că nu sunt persoane în detenţie condamnate pe conflict de interese. S-a supus la vot – doar trei senatori PSD au votat „pentru”, propunerea este respinsă. Conflictul de interese nu va fi graţiat.

10.40: S-a votat exceptarea de la graţiere a violării corespondenţei.

10.36: S-a supus la vot graţierea abuzului în serviciu. A fost respins, întrunind doar 5 voturi pentru din 11 – trei PSD, unul de la UDMR şi UNUl de la ALDE. Doi senatori PSD nu au votat „pentru” – Robert Cazanciuc şi Diaconu.

Concret, s-a supus la vot scoaterea infracţiunii de abuz în serviciu din lista infactiunilor exceptate de la graţiere.

10.30: Secretarul de stat în ministerul Justiţiei Mariana Moţ a spus că vrea să reintereze poziţia guvernului aceea de a exclude la graţiere această infracţiune.

10.25: S-a discutat graţierea infracţiunilor de serviciu – conflict de interese, abuz în serviciu, delapidare. Amendamentul a fost depus tot de senatorul PSD Şerban Nicolae (că şi în cazul infracţiunilor de corupţie) dar a fost susţinut puternic de Traian Băsescu în cazul abuzului în serviciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS