14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis, la Bruxelles: Guvernul trebuie să-şi facă mai bine temele în privinţa găzduirii Agenţiei Europene a Medicamentului

Iohannis, la Bruxelles: Guvernul trebuie să-şi facă mai bine temele în privinţa găzduirii Agenţiei Europene a Medicamentului

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că Guvernul trebuie să-şi facă mai bine „temele” în ceea ce priveşte găzduirea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), informează Agerpres.

„Statele interesate trebuie să vină cu oferte foarte concrete şi aici cred că mai avem de lucru, Guvernul trebuie să-şi facă temele mai bine şi eu evaluez că până la sfârşitul anului vom avea primele concluzii pe relocarea agenţiilor. Aştept de la Guvern să-şi facă temele, să propună un sediu, să propună condiţii financiare, tot ce trebuie pentru a fi o ţară atractivă pentru agenţie”, a spus Iohannis la Bruxelles, întrebat dacă la reuniunea Consiliului European se va discuta despre criteriile de eligibilitate pentru agenţiile europene, România fiind interesată de Agenţia Europeană a Medicamentului.

Iohannis a susţinut că la Consiliul European se vor discuta mai mult generalităţi în ceea ce priveşte agenţiile.

Preşedintele Klaus Iohannis participa sâmbătă la reuniunea specială a Consiliului European de la Bruxelles, unde se discuta despre Brexit.

Agenţia Europeană a Medicamentului a informat că 21 de state membre ale Uniunii Europene, inclusiv România, şi-au manifestat interesul pentru a găzdui această instituţie, care va trebui să îşi găsească un nou sediu după ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, a transmis Reuters.

EMA supervizează siguranţă medicamentelor vândute în Uniunea Europeană, o piaţă de peste 500 de milioane de consumatori. Cu aproape 900 de angajaţi, un buget de 322 de milioane de euro pe an şi totodată capabilă să strângă anual 36.000 de experţi la reuniunile sale, Agenţia este cea mai mare instituţie UE găzduită în prezent de Marea Britanie şi o ţintă atractivă pentru mai multe oraşe de pe continent.

Hotnews.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS