10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAccidente de muncă produse în România din 2014. 10 dintre acestea, doar în Oltenia

Accidente de muncă produse în România din 2014. 10 dintre acestea, doar în Oltenia

În ultimii ani s-au produs mai multe accidente de muncă soldate cu victime. Agerpres a făcut cronologia accidentelor care au avut loc la locurile de muncă, iar 10 dintre acestea au avut loc numai în Oltenia.

27 aprilie 2017 — Un tânăr de 28 de ani din Brăila, care efectua lucrări de reparații la acoperișul unui bloc, a căzut în gol de la etajul opt și a decedat pe loc, în urma impactului cu solul.
3 aprilie 2017 — Doi angajați ai unei firme de instalații electrice care executau lucrări în incinta Astra Rail Industries Arad, societate producătoare de vagoane marfă, s-au electrocutat, în urma unei erori de manevră făcută de către angajați ai beneficiarului. Cei doi bărbați au suferit arsuri pe membrele superioare și pe față și au fost transportați la Spitalul Județean Arad.
30 martie 2017 — Un bărbat a decedat, după ce a căzut de pe turla unei biserici din comuna vasluiană Solești. Bărbatul era angajat al unei firme de construcții care efectua lucrări la biserica respectivă.
28 martie 2017 — Un bărbat în vârstă de 51 de ani și-a pierdut viața în urma unui accident de muncă produs la o balastieră aparținând unei societăți comerciale din Arad, situată în apropierea comunei Bocsig. Bărbatul și-a prins capul la banda transportoare din stația de sortare a pietrișului.
23 februarie 2017 — Un bărbat în vârstă de 52 de ani, angajat al Termocentralei Turceni din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a decedat după ce un scut al unui motor electric a căzut peste el. În urma accidentului, un alt angajat al unității a fost rănit la picioare.
21 februarie 2017 — Doi bărbați au fost răniți pe platforma Lukoil Ploiești, în timp ce executau lucrări pentru demontarea unei vane, fiind opăriți cu aburi. Cele două persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență.
24 noiembrie 2016 — Un muncitor de la o societate de construcții din municipiul Baia Mare a murit, în urma unui accident de muncă, bărbatul fiind strivit după ce și-a prins haina de o bandă transportoare. Accidentul de muncă s-a produs pe platforma societății de construcții AGECOM din Baia Mare.
9 noiembrie 2016 — Un bărbat de 46 de ani, angajat al combinatului siderurgic ArcelorMittal din Hunedoara, a suferit arsuri pe mai mult de 30% din suprafața corpului, în timp ce lucra la elaborarea unei șarje de oțel, fiind surprins de metalul lichid. Potrivit ITM Hunedoara, victima a prelevat o probă de oțel lichid dintr-o șarjă aflată într-un cuptor de producție, după care s-a produs o explozie a metalului incandescent, din care o parte a ajuns pe muncitor. Victima a fost transportată la spitalul municipal din Hunedoara.
1 noiembrie 2016 — Un bărbat în vârstă de 46 de ani, angajat al unei fabrici de ulei din municipiul Bârlad, a ajuns la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman”, după ce a fost rănit în urma unui accident de muncă. Bărbatul s-a agățat cu gluga de banda pentru transportul produselor, unde și-a prins o mână și un picior. Colegii săi au oprit banda și au solicitat ajutor la numărul de urgență 112.
1 septembrie 2016 — Un inginer de la Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște, care efectua lucrări pe acoperișul unei hale, a căzut și s-a accidentat mortal.
22 august 2016 — Șeful secției tocare și pregătire material PAL din cadrul societății Kronospan Sebeș a murit într-un accident de muncă, fiind strivit în timpul unei intervenții în interiorul unui utilaj. Alături de alți doi colegi, victima, în vârstă de 48 de ani, a încercat să remedieze defecțiunea apărută la un transportor cu racleți pentru așchii de lemn. După ce în prealabil a fost oprită instalația, șeful de secție a intrat în interiorul transportorului pentru intervenție. În timp ce acesta intervenea, instalația de transport cu racleți a fost pusă în mișcare, bărbatul fiind strivit între părțile fixe și cele mobile ale utilajului.
17 august 2016 — Un angajat în vârstă de 24 de ani al unei firme de construcții a decedat, după ce a căzut de pe o macara aflată pe șantierul unui bloc de locuințe din municipiul Pitești.
27 iulie 2016 — Un bărbat în vârstă de 57 de ani din comuna Vlădeni din județul Botoșani și-a pierdut viața, după ce a fost strivit de o presă de balotat paie. Acesta a coborât din tractor pentru a desfunda utilajul, însă la un moment dat a fost surprins de mecanismul acestuia și strivit.
12 iulie 2016 — Un muncitor care lucra pe șantierul noului stadion din Craiova a decedat, după ce a căzut de la o înălțime de 13 metri. Bărbatul avea 41 de ani și era angajat cu forme legale la firma CON-A din Sibiu.
22 iunie 2016 — Un bărbat în vârstă de 47 de ani, angajat al unei fabrici de pulberi metalice din Buzău, a decedat, după ce a fost lovit de un container într-o hală de producție.
25 aprilie 2016 — Doi angajați ai unei firme din Zalău au fost răniți, după ce au căzut de la înălțime, de pe o schelă, într-o hală, fiind transportați de către un echipaj SMURD și un echipaj al Ambulanței la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Sălaj.
24 februarie 2016 — Un muncitor care lucra la dezafectarea unei hale din incinta Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște s-a accidentat mortal, în timp ce tăia o țeavă.
18 februarie 2016 — Doi ingineri străini au suferit arsuri în urma contactului cu abur fierbinte. Accidentul a avut loc pe platforma de producție a Companiei Azomureș, la secția de producere Uree, aceștia fiind transferați la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din București.
3 februarie 2016 — Un angajat al unei societăți de prestări servicii pentru Complexul Energetic Oltenia a decedat după ce a fost implicat într-un grav accident de muncă petrecut în incinta Sucursalei Electrocentrale Turceni. Bărbatul a căzut în gol de la o înălțime de 14 metri și, deși a fost resuscitat timp de aproape o oră de către personalul medical sosit la fața locului, a decedat.
8 ianuarie 2016 — Un bărbat care lucra la o firmă de telecomunicații a murit, în orașul Corabia (Olt), după ce a căzut de pe un stâlp. Bărbatul lucra pe un stâlp pentru remedierea unei defecțiuni și s-a desprins centura de siguranță și a căzut de la înălțime.
16 decembrie 2015 — Trei bărbați au căzut de pe o schelă de construcții în timp ce lucrau pe bulevardul Dimitrie Pompeiu din sectorul 2 din Capitală. Unul dintre ei a murit, ceilalți doi fiind internați la Spitalul de Urgență Floreasca, unul cu fractură de membru inferior, altul poli-contuzionat.
8 decembrie 2015 — Un angajat al SC Hidro Prahova a decedat după ce a fost surprins de un mal de pământ în Câmpina, județul Prahova, în timpul efectuării unor lucrări.
16 septembrie 2015 — Doi bărbați s-au electrocutat în timp ce lucrau cu o betonieră în curtea unei societăți comerciale de pe raza municipiului Bistrița, unul dintre aceștia decedând în urma șocului suferit.
8 iulie 2015 — Un muncitor în vârstă de 43 de ani a decedat după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el. Bărbatul, împreună cu un coleg, săpau un șanț pentru sistemul de canalizare din comuna Plopșoru, județul Gorj, moment în care malul de pământ s-a prăbușit peste ei.
13 februarie 2015 — Un bărbat de 54 ani, angajat al Romportmet Galați, ce aparține combinatului ArcelorMittal, a murit în timpul programului de lucru, în timp de efectua lucrări de reparații la o macara portuară.
22 ianuarie 2015 — O femeie în vârstă de 54 de ani, controlor de calitate la fabrica Alro Slatina, a murit la Spitalul Județean de Urgență Slatina, după ce a fost prinsă între platforma unui trailer și ușa de acces spre un depozit.
20 ianuarie 2015 — Un bărbat în vârstă de 58 de ani, angajat al Termocentralei Turceni din județul Gorj, a decedat după ce a fost strivit de un lift.
8 ianuarie 2015 — Un angajat de 55 de ani al Termocentralei Turceni din cadrul Complexului Energetic Oltenia a murit pe loc după ce un bulgăre de cărbune s-a desprins și l-a zdrobit.
27 octombrie 2014 — Un tânăr de 29 ani, angajat la o fabrică de prelucrare a deșeurilor textile și cartoane din Galați, a rămas fără ambele mâini, după ce și le-a prins la tocătorul de deșeuri la care lucra.
1 octombrie 2014 — Un bărbat în vârstă de 50 de ani, angajat al Carierei miniere Gârla, aparținând Termocentralei Rovinari din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a decedat după ce s-a electrocutat la un abzeter.
17 septembrie 2014 — Un bărbat în vârstă de 36 de ani, angajat al unei balastiere din localitatea argeșeană Călinești, a murit în excavatorul pe care îl manipula.
28 august 2014 — Un angajat al SC Electromontaj — Sucursala Pitești a decedat în urma unui accident de muncă produs pe raza comunei Plopșoru, județul Gorj.
22 august 2014 — Consilierul județean Neculai Andoni a decedat în urma unui accident de muncă produs chiar la societatea pe care o administra în orașul Târgu Neamț, un buștean scăpat de sub control căzând peste acesta.
17 iulie 2014 — Un angajat al societății Carpatcement Holding și-a pierdut viața în urma unui accident de muncă produs la fabrica din comuna Tașca, județul Neamț. Angajatul se afla la pâlnia de alimentare a concasorului cu marnă, pentru a debloca instalația, moment în care piatra s-a răsturnat peste el.
8 aprilie 2014 — Doi muncitori care lucrau la consolidarea unui pod peste râul Ilva (Bistrița) s-au prăbușit în apă de la o înălțime de aproximativ șapte metri, iar în cădere au antrenat peste ei și bucăți de beton. Incidentul s-a produs la un pod care traversează DN 17D.
20 martie 2014 — Un bărbat de 45 de ani și-a pierdut viața, iar un altul de 42 de ani a fost grav rănit într-un accident de muncă produs la combinatul siderurgic Arcelor Mittal Hunedoara, la secția de laminoare. Accidentul a avut loc după ce o stivă de produse laminate din fier, în greutate de zece tone, s-a prăbușit peste cei doi, în timpul unei operațiuni de încărcare a unui vagon de marfă, victimele lucrând acolo ca muncitori finisatori de profile.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS