16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramele Rabla Clasic şi Rabla Plus au fost aprobate, iar populaţia ar trebui să le poată accesa la jumătatea lunii mai

Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus au fost aprobate, iar populaţia ar trebui să le poată accesa la jumătatea lunii mai

Programul Rabla şi versiunea Rabla Plus au fost aprobate prin ordin al ministrului Mediului şi în câteva zile ar trebui poată demara cu etapă validării producătorilor, spune ministrul Gabriela Gavrilescu, citatăde HotNews.ro.

„Conform procedurii, a două zi după publicare, va fi emisă Decizia Preşedintelui AFM, prin care se va da startul primei etape a programelor: validarea producătorilor/dealerilor de autovehicule. Imediat dupăîncheierea contractelor cu dealerii şi afişarea listei cu aceştia pe site-ul AFM, Rabla CLASIC şi Rabla PLUS vor fi deschise populaţiei pentru înscrierea şi rezervarea locurilor. Estimăm , până la jumătatea lunii mai, populaţia poate accesa unul dintre cele două programe sau, concomitent, pe ambele. Anul acesta am decis startul fie mai devreme pentru există o mare aşteptare în piaţă, mai ales Programul din 2017 vine cu ecotichete care pot ajunge şi la 10.000 de euro pentru maşini electrice”, a declarat Gabriela Gavrilescu.

Prima de casare prevăzută în programul Rabla Clasic pentru autoturisme mai vechi de 8 ani este de 6.500 lei şi se acordă pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, care generează maximum 130 g CO2/km. La această se pot adaugă un ecobonus de 1.700 lei, dacă autovehiculul nou este hibrid, şi un ecobonus de 1.000 lei, dacă autovehiculul nou generează maximum 98 de g CO2/km.

Cât priveşte participarea populaţiei la programul Rabla PLUS, această nu este condiţionată de casarea şi radierea unei maşini uzate. Astfel, cei care vor şi achiziţioneze un autoturism 100% electric pot beneficia de un ecotichet în valoare de 45.000 de lei, iar cei care optează pentru unul electric hibrid de un ecotichet cu valoare de 20.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS