7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAugustin Lazăr și Laura Codruța Kovesi, la Ministerul Justiției

Augustin Lazăr și Laura Codruța Kovesi, la Ministerul Justiției

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, și procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, s-au întâlnit astăzi cu ministrul Justiției Tudorel Toader, scrie Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, tema discuției ar fi Mecanismul de Cooperare și Verificare. Premierul Sorin Grindeanu a declarat, săptămâna trecută, că obiectivul său este finalizarea Mecanismului de Cooperare și Verificare înainte ca România să preia președinția Consiliului Uniunii Europene. „Este o chestiune de prestigiu la care țin foarte mult”, a declarat prim-ministrul Grindeanu, la Palatul Victoria, într-o conferință de presă comună cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

La rândul său, oficialul european a afirmat că sistemul juridic românesc a devenit un model pentru alte state membre ale Uniunii Europene, iar acesta este un motiv de mândrie pentru cetățenii României. De asemenea, a mai spus el, în prezent România face „ultimii pași” într-un „maraton” al cărui scop final este ca statul de drept să fie un concept „ireversibil”. „Facem ultimii pași într-un maraton. Scopul meu este să încheiem acest maraton, (…) să spunem împreună că acest proces este ireversibil”, a subliniat el, adăugând că „singurul garant al acestui proces este poporul român”.

Oficialul european a făcut referire la cel mai recent raport MCV referitor la România și a precizat că garanția menținerii standardelor este „în mâinile poporului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS