11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou caz de transfuzie greşită de sânge. Un pacient al Spitalului Pantelimon din Capitală a decedat

Un nou caz de transfuzie greşită de sânge. Un pacient al Spitalului Pantelimon din Capitală a decedat

Unui bărbat de 66 de ani, internat la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, i s-a făcut o transfuzie greşită de sânge la unitatea medicală. Când şi-au dat seama de greşeală, medicii l-au resuscitat şi l-au transferat la Spitalul Floreasca, unde a decedat, informează Mediafax.

„Este vorba despre un accident post transfuzional, pe data de 14 aprilie a fost realizată transfuzia. Un pacient al spitalului, în vârstă de 66 de ani, cu patologie hepatică, din rezultatele preliminare pe care le avem, nu avea nevoie de sângele respectiv, deci, transfuzia fost realizată greşit, practic s-a folosit sângele altui pacient. Asistenta a anunţat imediat personalul din UPU şi pacientul a fost resuscitat vineri şi stabilizat astfel încât, sâmbătă să putem realiza transferul către Floreasca, iar pacientul a decedat la acolo”, a declarat pentru sursa citată, Fiorella Mitroi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Pantelinom, Bucureşti.

În urma acestui incident, spitalul, dar şi Direcţia de Sănătate Publică au demarat câte o anchetă, iar prima măsură luată a fost suspendarea din funcţie a asistentei care a greşit transfuzia. Ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, i s-a adus la cunoştinţă incidentul de la spitalul Sfântul Pantelimon şi urmează să comunice concluziile anchetelor după finalizarea lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS