21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGabriel Sandu, urmărit penal pentru abuz în serviciu în dosarul Microsoft 3

Gabriel Sandu, urmărit penal pentru abuz în serviciu în dosarul Microsoft 3

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au început joi urmărirea penală a fostului ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu pentru abuz în serviciu în dosarul „Microsoft 3”.

„Ca urmare a îndeplinirii cerințelor legale și constituționale referitoare la efectuarea urmăririi penale față de persoane care au deținut o funcție ministerială la data faptelor, respectiv obținerea avizului favorabil din partea Președintelui României, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de SANDU GABRIEL, care la data faptelor a deținut funcția de ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale, pentru infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul (…). Suspectului SANDU GABRIEL i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”, se arată într-un comunicat al DNA.

DNA face precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Pe 10 aprilie, DNA i-a pus sub acuzare pe Dinu Pescariu şi pe Claudiu Florică, reprezentanţi ai firmei D.Con-Net AG, pentru instigare la infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, fiind luată şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În acest dosar mai sunt cercetaţi Ion Adrian Stănescu şi Andrei Săvulescu, consilier asistent, respectiv director general la Direcţia generală pentru politici şi programe în domeniul societăţii informaţionale din cadrul Ministerului Comunicaţiilor, Călin Tatomir – la data faptelor director general Microsoft România SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS