24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCFR SA: Circulația între Bănița și Merișor, redeschisă. Feroviari din Craiova au lucrat pentru restabilirea traficului

CFR SA: Circulația între Bănița și Merișor, redeschisă. Feroviari din Craiova au lucrat pentru restabilirea traficului

Circulația feroviară între stațiile Bănița – Merișor, pe firul I, a fost redeschisă vineri, trenurile circulând pe acest interval cu o restricție de viteză de 30 km/h, se arată într-un comunicat al Companiei Națională de Căi Ferate CFR SA.

„Echipele feroviare au finalizat prima etapă a operațiunilor de intervenție între stațiile Bănița și Merișor prin ridicarea locomotivei și a vagoanelor răsturnate, refacerea în totalitate a liniei de cale ferată, a liniei de contact și a suprastructurii podului. În paralel cu reluarea traficului feroviar pe un fir, se vor desfășura în continuare lucrările de reparații la linia de cale ferată și la suprastructura podului și pe firul II”, se arată în comunicat.

CFR a intervenit cu mai multe utilaje, dintre care 3 trenuri de intervenție cu macara de 250 tone forță și 125 tf, 3 drezine pantograph, 2 utilaje multifuncționale cu deplasare mixtă rutier/feroviar, precum și 2 utilaje de mică mecanizare, conform sursei citate.

Primul tren înscris în circulație care va tranzita zona Bănița — Merișor este R 2704 circulă pe relația Simeria — Petroșani.

De asemenea, în această perioadă, peste 100 de feroviari din cadrul diviziilor linii, electrificare și intervenții Timișoara, Craiova și Brașov au lucrat în ture, 24h din 24h, pentru restabilirea traficului pe acest interval, iar pentru asigurarea continuității transportului feroviar pe Valea Jiului, CFR SA a pus la dispoziția călătorilor mijloace auto între stațiile Petroșani — Pui.

Circulația feroviară a fost închisă pe secția CFR Petroșani și Simeria, sâmbătă, 8 aprilie 2017, din cauza deraierii unui tren privat de marfă între stațiile Bănița și Merișor. Accidentul este anchetat de o comisie mixtă a Procuratură și AGIFER, potrivit CFR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS