Acasă Actualitate Testele confirmă utilizarea gazului sarin în atacul din Siria, susţine Turcia

Testele confirmă utilizarea gazului sarin în atacul din Siria, susţine Turcia

-

Rezultatele testelor efectuate asupra victimelor atacului chimic din provincia siriană Idlib confirmă faptul că a fost folosit gaz sarin, a anunţat marţi ministrul turc al Sănătăţii, Recep Akdag, relatează agenţia Anadolu, citată de Mediafax. „Acidul izopropil metilfosfonic a fost identificat în testele de sânge şi de urină efectuate asupra probelor prelevate de la victimele expuse atacului chimic din Idlib”, a declarat Recep Akdag.
Acest acid este format din produsul secundar degradat al gazului sarin în reacţie cu alţi compuşi. Gazul sarin reprezintă una dintre cele mai periculoase substanţe toxice, interzisă de aproape toate structurile de securitate, atât naţionale cât şi internaţionale, şi inclusă în prima clasă a armelor de distrugere în masă.
Săptămâna trecută, Turcia a efectuat autopsii asupra a trei victime ale atacului cu gaz care au fost aduse din Siria. Oficialii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice au participat la aceste proceduri.
Atât Washingtonul, cât şi Ankara, acuză guvernul sirian pentru atacul chimic din 4 aprilie, care a ucis aproape 100 de persoane, inclusiv copii, iar autorităţile de la Damasc au negat responsabilitatea. În data de 6 aprilie, Statele Unite au lansat atacuri cu rachete împotriva unei baze siriene, ca represalii.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.