16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDNA cere interzicerea procedurilor de insolvenţă a firmelor lui Sebastian Ghiţă, Asesoft şi Teamnet

DNA cere interzicerea procedurilor de insolvenţă a firmelor lui Sebastian Ghiţă, Asesoft şi Teamnet

Procurorii DNA Ploieşti au solicitat Tribunalului Prahova să ia, pentru o durată de 60 de zile, o măsură preventivă vizând interdicţia iniţierii procedurilor de dizolvare sau lichidare a firmelor Asesoft Internaţional S.A. şi Teamnet Internaţional S.A., controlate de Sebastian Ghiţă, sau, după caz, suspendarea procedurilor de dizolvare şi lichidare iniţiate, în situaţia în care, la dată judecării cererii, procedurile au fost deja iniţiate. DNA aminteşte că, prin sentinţele pronunţate de Tribunalul Prahova – Secţia a ÎI-a Civilă de Contencios Administrativ şi Fiscal, s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de debitoarele S.C. Asesoft Internaţional S.A. şi S.C. Teamnet Internaţional S.A.

Vă prezentăm integral comunicatul DNA:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au solicitat Tribunalului Prahova luarea, pentru o durată de 60 de zile, a măsurii preventive constând în interdicția inițierii procedurilor de dizolvare sau lichidare privind S.C. ASESOFT INTERNATIONAL S.A. și S.C. TEAMNET INTERNATIONAL S.A., sau, după caz, suspendarea procedurilor de dizolvare și lichidare inițiate, în situația în care, la data judecării prezentei cereri, acestea proceduri au fost deja inițiate.

Anterior, la data de 29 martie 2017, procurorii anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatelor persoane juridice S.C. Asesoft International S.A și S.C. Teamnet International S.A. pentru săvârșirea infracțiunilor de:

– complicitate la trafic de influență în formă continuată,
– spălare a banilor în formă continuată.

De asemenea, în cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile aparținând inculpatelor S.C. Asesoft International S.A. și S.C. Teamnet International S.A. până la concurența sumelor de 13.299.972 lei respectiv 23.195.578,2 lei.
Cererea procurorilor adresată Tribunalului Prahova a fost formulată pentru următoarele motive:
Prin sentințele pronunțate de Tribunalul Prahova – Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenței față de debitoarele S.C. Asesoft International S.A. și S.C. Teamnet International S.A.

Până la acest moment nu a fost inițiată procedura falimentului și dizolvare a celor două persoane juridice.
În cererea adresată Tribunalului Prahova, procurorii arată că măsura propusă are caracter urgent și se raportează strict la considerentul bunei desfășurări a procesului penal (prin asigurarea existenței pe mai departe a celor două persoane juridice, a prezenței lor la termenele de judecată și a activului patrimonial necesar pentru plata sancțiunii și a sumelor confiscate în cazul în care se va pronunța o hotărâre de condamnare definitivă)”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS