22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCurtea de Apel Ploiești: Sebastian Ghiță, mandat de arest preventiv și pentru constituire de grup infracțional

Curtea de Apel Ploiești: Sebastian Ghiță, mandat de arest preventiv și pentru constituire de grup infracțional

Curtea de Apel Ploiești a respins, astăzi, contestația formulată de fostul deputat Sebastian Ghiță față de decizia Tribunalului Prahova de emitere a unui nou mandat de arestare preventivă pe numele său, transmite Agerpres.

Instanța a dispus arestarea preventivă a lui Ghiță și pentru constituire de grup infracțional organizat. Potrivit deciziei postate pe portalul instanțelor de judecată, magistrații au respins ca nefondată contestația fostului deputat. De asemenea, instanța a admis contestația procurorilor DNA Ploiești și a dispus arestarea preventivă a lui Ghiță și pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat, pe o perioadă de 30 de zile, care se calculează de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă, se arată în decizia citată.

„Reține și dispozițiile art.223 alin.1 lit.a Cod proc. penală ca temei juridic al arestării preventive a inculpatului pentru toate infracțiunile pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală și s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat, prev. de art. 367 alin.1 Cod penal cu aplic. art.5 alin.1 Cod penal”, se precizează pe portalul instanțelor. Hotărârea Curții de Apel Ploiești este definitivă.

Tribunalul Prahova a dispus, în data de 15 martie, emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță în dosarul în care acesta este cercetat de DNA Ploiești pentru trafic de influență, spălare a banilor și constituirea unui grup infracțional organizat. Pe 5 ianuarie, un complet de la instanța supremă a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiță, după ce acesta a dispărut și nu s-a mai prezentat la IPJ Prahova, încălcând astfel termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foști șefi din Poliție și Parchete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS