24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCererea DNA de urmărire penală a lui Eugen Bejinariu va fi votată marţi, la patru luni după ce a fost trimisă de DNA

Cererea DNA de urmărire penală a lui Eugen Bejinariu va fi votată marţi, la patru luni după ce a fost trimisă de DNA

Cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale a deputatului PSD Eugen Bejinariu, acuzat de abuz în serviciu, va intra la votul plenului Camerei Deputaţilor marţi, pe 4 aprilie, la peste patru luni de când şefa DNA Laura Codruţa Kovesi a formulat şi trimis această cerere, pe 21 noiembrie, informează HotNews.ro. Comisia Juridică a avizat favorabil cererea, fiind înregistrate 11 voturi „pentru”, cinci „împotriva”, două abţineri şi patru voturi anulate, la începutul lunii decembrie 2016.

Deputaţii din fostul legislativ au încercat să dea un vot pe 5 decembrie, dar în acea zi – ultima şedinţa de plen înainte de alegeri – s-au prezentat la parlament doar 63 de deputaţi, astfel că Bejinariu a scăpat de urmărirea penală.
Liviu Dragnea promitea la începutul lunii ianuarie că această cerere va intră pe ordinea de zi de îndată ce începe sesiunea ordinară, în luna februarie, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS