14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE / Craiova: Grupare specializată în contrabandă calificată cu ţigări, destructurată de poliţiştii doljeni

UPDATE / Craiova: Grupare specializată în contrabandă calificată cu ţigări, destructurată de poliţiştii doljeni

UPDATE: Ora 12.10. Într-un comunicat emis în urmă cu puţin timp, DIICOT a venit cu noi precizări în legătură cu gruparea specializată în domeniul contrabandei cu țigări netimbrate destructurată de poliţiştii doljeni.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a anunţat că s-a dispus „punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Costache Mirela-Cristiana, Rotaru Toni, Cîrneanu Constantin și Spânu Sorin Florin, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și deținerea, depozitarea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă”.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2016 – 2017 inculpații au constituit un grup infracțional organizat specializat în domeniul contrabandei cu țigări netimbrate. Aceştia urmează să fie prezentați Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile”, a mai menţionat DIICOT

Ora 10.00. Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Dolj şi procurorii DIICOT. au destructurat un grup infracțional organizat specializat în domeniul contrabandei cu țigări netimbrate, anunţă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj. Potrivit poliţiştilor, în urma a 13 percheziții domiciliare au fost identificate și ridicate aproape 30.000 de ţigarete, precum și peste 42.000 de euro și aproape 30.000 de lei.

„La data de 29 martie, polițiști Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, cu sub coordonarea DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au organizat o acțiune pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în colectarea, deținerea, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea de țigarete provenite din contrabandă. Polițiștii au efectuat simultan 13 percheziții domiciliare în județul Dolj, fiind puse în aplicare 11 mandate de aducere. În urma perchezițiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate 29.720 de ţigarete, fără timbru fiscal de marcaj, precum și 42.310 euro, 31.940 de lei și 596 de lire sterline, bani susceptibili a proveni din comercializarea acestora”, a precizat IPJ Dolj.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate din partea Direcţiei Operațiuni Speciale din Poliţia Română, la ea participând şi jandarmii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS