3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDosar "Gala Bute": Elena Udrea, obligată să plătească aproape 3 milioane euro

Dosar „Gala Bute”: Elena Udrea, obligată să plătească aproape 3 milioane euro

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca fostul ministru Elena Udrea să plătească aproape 3 milioane euro despăgubiri în dosarul „Gala Bute”, informează Agerpres.

În decizia prin care Udrea a fost condamnată la 6 ani închisoare cu executare se arată că aceasta trebuie să achite suma de 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile către Autoritatea Națională pentru Turism, dar și sumele de 695.367 lei și 296.076 lei, precum și să restituie echivalentul în lei la cursul BNR de la data plății a sumei de 600.000 euro către martorul Corin Boian și a sumei de 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean.

În același dosar, instanța a dispus ca Rudel Obreja, fost președinte al Federației de Box, condamnat la cinci ani închisoare cu executare, să plătească în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Euro Box Promotion SRL (fostă SC Europlus Computers SRL) către Ministerul Finanțelor, prin ANAF, suma de 737.507 lei cu titlu de despăgubiri civile. Totodată, i se confiscă suma de 3.000.000 lei.

Înalta Curte a respins, ca nefondate, cererile de despăgubiri civile formulate de părțile civile Transgaz Mediaș, Oil Terminal Constanța, Nuclearelectrica, Complexul Energetic Oltenia, Societatea Națională a Apelor Minerale, Romgaz Mediaș, Hidroelectrica, IAR Ghimbav, Transelectrica.

Se menține măsura asigurătorie instituită asupra bunurilor mobile și imobile aflate în proprietatea inculpaților Elena Udrea și Rudel Obreja. Instanța a ridicat însă măsura asigurătorie instituită asupra bunurilor mobile și imobile aflate în proprietatea fostului ministru al Economiei Ion Ariton, după ce acesta a fost achitat.

Instanța a mai decis ca Udrea, Tudor Breazu, condamnat și el în dosar, și Rudel Obreja să plătească fiecare câte 20.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Restul inculpaților au de achitat câte 15.000 lei cheltuieli judiciare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS