16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePalatul Cotroceni va fi iluminat duminică seara în mov, de Ziua Internațională a Luptei împotriva Epilepsiei

Palatul Cotroceni va fi iluminat duminică seara în mov, de Ziua Internațională a Luptei împotriva Epilepsiei

Administrația Prezidențială va marca în această seară, începând cu ora 20,00, Ziua Internațională a Luptei împotriva Epilepsiei, prin iluminarea în culoarea mov a clădirii Palatului Cotroceni, informează un comunicat de presă transmis Agerpres.

Astfel, Administrația Prezidențială se alătură campaniei internaționale de conștientizare și sensibilizare asupra epilepsiei, intitulată ‘Purple Day for Epilepsy’, în semn de solidaritate cu persoanele afectate de această boală, menționează comunicatul citat.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, la nivel mondial, aproximativ 50 de milioane de persoane suferă de epilepsie, anual înregistrându-se circa 2.4 milioane de cazuri noi.

Calitatea vieții bolnavilor de epilepsie poate fi asigurată atât prin acces la tratament adecvat, cât și prin eliminarea discriminării și a stigmatizării. Dacă în prima categorie rolul central revine factorilor de decizie, lupta împotriva discriminării este responsabilitatea fiecăruia dintre noi, se mai afirmă în comunicatul Administrației Prezidențiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS