12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFosta soţie a lui Liviu Dragnea cere introducerea unui prag al prejudiciului peste care abuzul în serviciu constituie infracţiune. Ea este judecată pentru abuz în serviciu

Fosta soţie a lui Liviu Dragnea cere introducerea unui prag al prejudiciului peste care abuzul în serviciu constituie infracţiune. Ea este judecată pentru abuz în serviciu

Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, le-a cerut magistraţilor Instanţei Supreme, la cel mai recent termen din dosarul în care aceasta este judecată pentru de abuz în serviciu, să sesizeze Curtea Constituţională în legătură cu articolul din Codul Penal privind abuzul în serviciu, pe motiv că nu există un prag al prejudiciului sub care fapta să nu constituie infracţiune, anunţă Realitatea Tv, citată de HotNews.ro.

Judecătorii Inaintei Curţi de Casaţie şi Justiţie ar putea lua o decizie în legătură cu această solicitare a Bombonicăi Prodana la următorul termen al procesului, programat pe 28 martie.

Solicitarea Bombonicăi Prodana aminteşte de controversată Ordonanţă de Urgenţă 13 adoptată de Guvernul Grindeanu la începutul acestui an şi retrasă la presiunea străzii, după protestele de amploare din primele două luni ale acestui an.

OUG 13 viza modificarea Codului Penal prin introducerea unui prag al prejudiciului de 200.000 de lei peste care abuzul în serviciu devenea infracţiune.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA alături de fosta să soţie, Bombonică Prodana, în iulie anul trecut.

Procurorii îl acuză pe şeful PSD de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, fapte săvârşite în perioada în care acesta ocupă funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, iar pe Bombonică Prodana de abuz în serviciu.

Procurorii îl acuză pe Liviu Dragnea că ar fi intervenit pentru mentierea în funcţii a unor persoane în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, persoane care, în realitate, prestau servicii la sediul PSD Teleorman. Bombonică Prodana ocupă, la acea vreme, funcţiile de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS