12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParlamentul scoțian suspendă dezbaterile cu privire la referendumumul de independență, după atacul de la Londra

Parlamentul scoțian suspendă dezbaterile cu privire la referendumumul de independență, după atacul de la Londra

Parlamentul regional scoțian și-a suspendat miercuri, din cauza atacului petrecut la Londra, dezbaterile cu privire la autorizarea prim-ministrului Nicola Sturgeon să solicite guvernului britanic organizarea unui nou referendum de independență, transmit Reuters și AFP, citate de Agerpres.

”Deși nu există informații care să sugereze existența unei amenințări specifice pentru Scoția, Edinburgh sau Holyrood (parlamentul regional), am sporit măsurile de securitate, cu efect imediat la parlamentul scoțian ca măsură de precauție”, a precizat conducerea legislativului scoțian, într-un comunicat, precizând că urmărește ”situația foarte îndeaproape”.

Legislativul scoțian urma să aprobe fără probleme o moțiune prin care să o autorizeze pe Nicola Sturgeon să solicite organizarea unui referendum privind independența Scoției. Votul era programat la ora 17.30 GMT, Partidul Național Scoțian al prim-ministrului dispunând de o majoritate cu susținerea ecologiștilor.

Un incident de securitate tratat de poliția londoneză drept un atac terorist a avut loc miercuri după-amiază în capitala britanică, pe Podul Westminster. Un polițist a fost înjunghiat și mai multe persoane au fost rănite, dintre care unele foarte grav, de un atacator care a intrat mai întâi cu mașina în zona rezervată pietonilor pe Podul Westminster, lângă parlament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS