Acasă Actualitate ANA: Consumul experimental de droguri în rândul elevilor de 16 ani, sub...

ANA: Consumul experimental de droguri în rândul elevilor de 16 ani, sub media europeană

-

Consumul experimental de droguri în rândul elevilor de 16 ani, în România, este situat sub media europeană, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale Antidrog, transmis agenţiei Agerpres.

”Potrivit rezultatelor ultimului studiu ESPAD (…), în România, consumul experimental de droguri în rândul elevilor de 16 ani este situat sub media europeană. Astfel, în ceea ce privește prevalența de-a lungul vieții a consumului oricărui tip de drog ilicit, România ocupă locul 24 din cele 37 de țări europene care au participat la studiul ESPAD 2015. Astfel, dacă în 2011 se înregistra o creștere cu 100% a acestui tip de consum (de la 5% în 2007, la 10% în 2011), în 2015 se observă o creștere de doar 9% (de la 10% în 2011, la 10,9% în 2015), rata de creștere a acestui tip de prevalență diminuându-se considerabil”, precizează ANA în comunicatul citat.

Reacția Agenției Naționale Antidrog vine după ce președintele executiv al CIADO, Gigel Lazăr, a susținut că în cel mult 10 licee din București nu se consumă droguri. De asemenea, a mai spus el, în ultimii șase ani s-a dublat numărul adolescenților de 16 ani care consumă droguri — 10% din total, față de 5% câți erau în 2010.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.