11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateR. Moldova: Decretul lui Dodon de retragere a cetăţeniei lui Băsescu a fost suspendat de judecători

R. Moldova: Decretul lui Dodon de retragere a cetăţeniei lui Băsescu a fost suspendat de judecători

Decretul de retragere a cetăţeniei Republicii Moldova a lui Traian Băsescu a fost suspendat, până la soluţionarea cauzei, scrie Ziarul de Garda, citat de HotNews.ro. La 1 februarie, Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, a înaintat o cerere prealabilă lui Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova. Băsescu a solicitat revocarea Decretului din 3 ianuarie 2017 privind retragerea cetăţeniei că fiind emis contrar legii. La 6 martie, Dodon a trimis o scrisoare în care scria că cererea prealabilă a fost respinsă. Scrisoarea nu conţinea niciun fel de motivaţie juridică în sprijinul respingerii cererii prealabile.
În acest context, la 16 martie, Băsescu a înaintat Judecătoriei Chişinău o cerere de chemare în judecată împotriva Preşedintelui Igor Dodon prin care a solicitat anularea Decretului, că fiind ilegal. Concomitent cu înaintarea acţiunii reclamantul a solicitat şi aplicarea măsurii de asigurare prin suspendarea executării decretului contestat până la examinarea cauzei în fond. Încheierea de suspendare produce efect imediat, dar poate fi contestată în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chişinău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS