Fostul premier Dacian Cioloş începe luni o vizită la Bruxelles, în contextul dezbaterilor lansate de Comisia Europeană pe tema scenariilor privind viitorul Uniunii Europene. Cioloş se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junckerr, cu prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, dar şi cu comisarii responsabili pentru buget, agricultură şi politica europeană de vecinătate, se arată într-un comunicat remis Ştirilor TVR.

Vizita se va desfăşura în perioada 20-24 martie.

Dacian Cioloş se va întâlni luni cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu vice-preşedintele Valdis Dombrovskis, responsabil pentru moneda Euro, dialogul social, stabilitate financiară, dar şi cu comisarii europeni Phil Hogan şi Johannes Hahn, responsabili pentru Agricultură şi dezvoltare rurală, respectiv Politica europeană de vecinătate şi negocieri în vederea extinderii. Marţi, fostul prim-ministru va avea întâlniri cu preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, şi cu comisarul european pentru Politici climatice si energie, Miguel Arias Canete. Miercuri, Dacian Cioloş va avea o reuniune cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani. Are programate întâlniri cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, reponsabil pentru o mai bună legiferare, relatii interinstituţionale, statul de drept şi Carta drepturilor fundamentale, cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, reponsabil pentru portofoliul Locuri de muncă, creştere, investitii şi competitivitate, şi cu comisarul european Gunter Oettinger, responsabil pentru buget şi resurse umane. Joi şi vineri, Dacian Cioloş are prevăzute mai multe reuniuni cu organizaţii neguvernamentale de la Bruxelles şi cu înalţi funcţionari europeni.

Şi ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, va merge la Bruxelles la Consiliul ECOFIN, care reuneşte miniştrii de Finanţe şi Economie din UE.

În Capitala Europei vor merge săptămâna viitoare şi alţi miniştri români, pentru întâlniri cu comisari pe domeniile pe care le reprezintă.

Sursa: stiri.tvr.ro

 

Ana DĂNESCU
A absolvit Facultatea de Ştiințe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Filosofie Sociologie. Lucrează la Gazeta de Sud din 2004 în domeniul social, dar este şi realizatorul rubricii Infosocial la Radio Sud.