21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis nu crede că cineva va solicita revocarea procurorilor şefi, după decizia Curţii Constituţionale

Iohannis nu crede că cineva va solicita revocarea procurorilor şefi, după decizia Curţii Constituţionale

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că nu crede că cineva va solicita revocarea procurorului general sau a procurorilor şefi de la DNA şi DIICOT, după decizia Curţii Constituţionale care a constat un conflict între DNA şi Guvern în urmă anchetării modului în care a fost adoptată OUG 13, care a declanşat cele mai ample proteste de stradă din România de la Revoluţie.

„Nu este prima dată când CCR constată un conflict (…) Aceste hotărâri sunt foarte bune pentru a evita astfel de situaţii pentru viitor”, a spus Iohannis, la întrebările ziariştilor.

În schimb, potrivit HotNews.ro, şeful statului nu crede că „trebuie luate măsuri administrative” ci „trebuie studiată decizia şi aplicat ce scrie acolo”.

Întrebat despre o eventuală solicitare de revocare a acestor din funcţie, Klaus Iohannis a răspuns: „Sunt foarte mulţumit de activitatea procurorilor, procurorului general şi a procurorilor şefi DNA şi DIICOT. Sincer, nu cred că cineva va solicită aşa ceva”.

Acesta consideră că „este foarte bine din când în când să se facă evaluări” deoarece „îi ajută pe cei evaluaţi să funcţioneze mai bine” după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că verifică „activitatea managerială” a procurorilor şefi.

Duminică seară, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a evocat ideea unei demisii a procurorului general Augustin Lazăr şi a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, după anchetă privind OUG 13, el precizând luni că se va face o analiză a activităţii celor doi.

Într-un comunicat transmis luni, Parchetul General precizează că dosarul Ordonanţei 13 este în curs şi se anchetează fapte de sustragere sau distrugere de înscrisuri şi fals intelectual, iar „controlul activităţii procurorului este realizat de către judecători”.

Tot luni, DNA a precizat că acest dosar „a vizat investigarea de fapte prevăzute de legea penală descrise în cuprinsul denunţului cu care au fost sesizate organele de urmărire penală”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS