13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParlamentar slovac: În Germania sunt un milion de persoane neînregistrate, iar România nu e primită în Schengen

Parlamentar slovac: În Germania sunt un milion de persoane neînregistrate, iar România nu e primită în Schengen

Preşedintele Comisiei de Apărare a Parlamentului Slovaciei, Anton Hrnko, a declarat la Nădlac, astăzi, că Slovacia sprijină aderarea României la Schengen, arătându-se mirat de faptul că nu este primită în condiţiile în care reprezintă graniţa de est a uniunii şi că Germania, spre exemplu, are circa un milion de persoane care nu sunt înregistrate.

„Am discutat cu comisia partenera de la Bucureşti despre multe probleme de interes comun şi cred că cetăţenii României sunt interesaţi mai ales de poziţia Republicii Slovacia cu privire la aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Am exprimat atât poziţia Parlamentului, cât şi a Guvernului Slovaciei, care sprijină aderarea României la spaţiul Schengen. Chiar am accentuat asupra faptului că mă mir că în Germania sunt aproximativ un milion de persoane care nici măcar nu sunt înregistrate, iar România, care îndeplineşte toate criteriile de aderare Schengen, nu este primită în spaţiul Schengen, fără să se ţină seama de faptul că România este graniţa de est a Uniunii Europene. Doresc să spun din nou că am venit între prieteni, doresc să sprijinim prietenii şi doresc României să se bucure cât mai curând de aderarea la spaţiul Schengen”, a declarat Anton Hrnko, preşedintele Comisiei de Apărare a Parlamentului Slovaciei, citat de HotNews.ro.

Oraşul arădean Nădlac a găzduit, joi, o intâlnire a membrilor Comisiei de Apărare a Camerei Deputaţilor din Parlamentul României cu membrii comisiei similare a Parlamentului Republicii Slovacia, subiectul aderării ţării noastre la Spaţiul Schengen fiind tema principala a discutiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS