8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePSD, ALDE şi UDMR au depus amendamente privind majorarea cu 30% a indemnizaţiilor aleşilor locali

PSD, ALDE şi UDMR au depus amendamente privind majorarea cu 30% a indemnizaţiilor aleşilor locali

Grupurile parlamentare ale PSD, ALDE şi UDMR au formulat, marţi, o propunere de majorare a indemnizaţiei cu 30% pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai CJ, cu scopul de a reduce situaţiile în care un funcţionar ar avea venituri salariale mai mari decât aceştia, informează Mediafax.

Preşedintele Comisiei de Muncă a Camerei, Adrian Solomon, a declarat, marţi, că amendamentul depus de PSD, ALDE şi UDMR privind majorarea cu 30% a indemnizaţiei demnitarilor din administraţia locală a fost transmis Guvernului, pentru a calcula impactul bugetar.

„Este anormal ca în administraţia publică locală unii funcţionari să aibă de două ori mai mult decât viceprimarul, primarul sau chiar preşedintele de CJ în condiţiile în care responsabilitatea – şi administrativă şi politică şi judiciară – se răsfrânge asupra aleşilor şi nu asupra funcţionarilor. Prin urmare, după aplicarea Ordonanţei 2 prin care se măreau salariile în administraţie cu 20% s-a văzut, în urma aplicării, această problemă”, a precizat Solomon.

Întrebat, totodată, de ce nu se aşteaptă Legea salarizării unice, unde ar putea fi reglementată şi această problemă, Solomon a precizat: „Pentru că acum s-au întâmplat aceste măriri în administraţie şi acum s-au produs aceste discrepanţe. Nu poate şeful instituţiei să aibă mai mult decât subordonaţii, cu toate că se va întâmpla şi după”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS