16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate100 de maşini în jurul Parlamentului, la un marş de protest faţă de proiectul lui Tăriceanu

100 de maşini în jurul Parlamentului, la un marş de protest faţă de proiectul lui Tăriceanu

Aproximativ 100 de masini participa marti dupa-amiaza la un mars de protest inedit in jurul cladirii Parlamentului. Participantii la mars protesteaza astfel fata de proiectul de lege initiat de Calin Popescu Tariceanu care ar urma sa excluda presedintele si ministrul Justitiei din procedurile de numire a conducerii Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a procurorilor-sefi, informează HotNews.ro.

Proiectul de lege este dezbatut astăzi de Comisia Juridica din Senat, dupa care va merge la vot final in plenul Senatului si la promulgare.

Tariceanu a propus modificarea Statutului judecatorilor si procurorilor, in sensul ca in functiile de conducere sa nu mai fie implicat factorul politic – presedintele tarii si ministrul Justitiei.

„Inalta Curte de Casatie si Justitie isi numeste, dintre judecatorii care au functionat la aceasta instanta cel putin doi ani, presedintele, vicepresedintele, presedintii de sectii”, prevede proiectul initiat de presedintele Senatului.

Potrivit acestuia, revocarea din functie a presedintelui, vicepresedintelui sau a presedintilor de sectii se face de catre ICCJ care se poate sesiza din oficiu, la cererea unei treimi din numarul membrilor sau la cererea adunarii generale a institutiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS