Acasă Actualitate Mehedinţi: O fetiţă de două luni a decedat în ambulanţă, în drum...

Mehedinţi: O fetiţă de două luni a decedat în ambulanţă, în drum spre spital

Poliţiştii mehedinţeni, dar şi medicii legişti anchetează moartea suspectă a unei fetiţe de numai două luni, din comuna Brezniţa de Motru, judeţul Mehedinţi, care a decedat în ambulanţă, în drum spre spitalul din Drobeta Turnu-Severin.

În această dimineaţă mama fetiţei a sunat disperată la salvare, după ce a sesizat că micuţa nu mai deschide ochii. La locul solicitării s-a deplasat, iniţial, o ambulanţă de la Strehaia, care a preluat-o pe micuţă, aici având loc şi primele manevre de resuscitare. Pe drum, copila a fost preluată de o ambulanţă cu medic, venită de la Drobeta Turnu-Severin. Şi aici au continuat manevrele de resuscitare, însă medicii susţin că, în ciuda acestora, fetiţa nu a mai putut fi readusă la viaţă.

„Nu a fost bolnavă. Când ne-am trezit azi dimineaţă şi ne-am uitat la ea, am văzut că nu mai deschidea ochii şi învineţise. Nu cred ca era moartă, pentru că atunci când îi deschideam mâna, strângea puţin din mână, dar nu deschidea ochii. Nu ştiu ce să vă spun, au încercat două ore să o resusciteze. Nu ştiu medicii să-mi spună de ce a murit, aşteptăm autopsia. Nu cred că avea cum să se înece cu vomă sau cu lapte. Îi dădeam apă din fântână, dar o fierbeam înainte, îi făceam ceai”, a declarat mama fetiţei decedate.

„Ne-am deplasat la Brezniţa de Motru, la un copil de două luni, mai exact o fetiţă care era inconştientă. Ambulanţa de la Strehaia s-a deplasat acolo, a găsit fetiţa fără puls şi fără respiraţie, s-au făcut manevrele de resuscitare, apoi a fost preluată de o ambulanţă cu medic, s-au continuat manevrele de resuscitare şi pe drum, dar fără rezultate, iar copilul a fost declarat decedat”, a precizat Zenaida Zugravu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi.

Trupul fără viaţă al bebeluşului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, iar cei care pot stabili cu exactitate cauza morţii sunt doar medicii legişti. Poliţiştii de la IPJ Mhedinţi au declanşat şi ei o anchetă în acest caz, pentru a stabili condiţiile în care a murit fetiţa.

Exit mobile version