17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania: Un centru comercial din Essen, închis din cauza unor indicii de posibil atac terorist

Germania: Un centru comercial din Essen, închis din cauza unor indicii de posibil atac terorist

Un centrul comercial din oraşul Essen, din vestul Germaniai, a fost închis sâmbătă dimineaţă, iar zona a fost blocată din cauza unei ameninţări de atentat, a transmis poliţia locală într-un comunicat, citat de AFP, anunţă Agerpres.

„Centrul comercial va rămâne închis sâmbătă, din motive de securitate. Poliţia are indicii concrete privind un eventual atentat”, a transmis poliţia locală. Alerta a fost transmisă „de un alt serviciu”, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei locale din Essen şi „nu vizează decât centrul comercial Limbecker Platz”. De asemenea, au fost închise parcările şi staţiile de metrou care deservesc respectivul centru comercial.

Poliţia nu a oferit detalii despre originea sau natura ameninţării, adăugând că este în desfăşurare o anchetă, cu sprijinul „unor agenţi specializaţi”. Autorităţile germane sunt în alertă din cauza ameninţării jihadiste, în special după un atentat cu un camion soldat cu 12 morţi, care a avut loc în luna decembrie, la Berlin, şi care a fost revendicat de Statul Islamic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS