16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci persoane blocate în zăpadă pe Transalpina, recuperate de jandarmi

Cinci persoane blocate în zăpadă pe Transalpina, recuperate de jandarmi

Cinci persoane, între care doi copii, au rămas blocate, vineri seară, în zăpadă, după ce s-au aventurat cu maşina pe un drum închis circulaţiei de pe Transalpina, deşi nu aveau cauciucuri de iarnă, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor şi salvamontiştilor pentru recuperarea lor, anunţă Mediafax. Starea de sănătate a celor cinci turişti era bună, însă aceştia erau speriaţi de apropierea nopţii, arată Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Alba, într-un comunicat transmis sâmbătă.

”Vineri, la ora 21.30, subofiţerii din cadrul Jandarmeriei Alba împreună cu doi lucrători din cadrul Salvamont Alba au ajuns la faţa locului, în apropiere de limita cu judeţul Vâlcea, unde stratul de zăpadă aşternut pe asfalt era de aproximativ 10 centimetri. Au identificat şi au scos din zăpadă autoturismul blocat care se afla pe un drum închis circulaţiei rutiere în această perioadă a anului, constatând, totodată, că acesta era echipat necorespunzător cu anvelope de vară”, se precizează în comunicatul IJJ Alba. După deszăpezire, turiştii au fost conduşi la postul de Poliţie din localitatea Şugag.

Jandarmeria Alba reaminteşte turiştilor că accesul spre Domeniul Schiabil Şurianu este posibil doar dinspre municipiul Sebeş, celelalte drumuri fiind impracticabile. Astfel, până la Barajul Oaşa, se poate urca pe drumul naţional 67 C (Transalpina), după care va trebui urmat drumul judeţean 704 până la Luncile Prigoanei, iar de acolo drumul judeţean 709 K, până la baza domeniului schiabil. DN 67 C este închis circulaţiei, de la Barajul Oaşa spre Obârşia Lotrului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS