12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANAF taie din sporul de suprasolicitare acordat inspectorilor anti-fraudă. Bugetul, principala cauză

ANAF taie din sporul de suprasolicitare acordat inspectorilor anti-fraudă. Bugetul, principala cauză

Printr-un ordin al preşedintelui Agenţie Naţionale de Administrare Fiscală, Bogdan-Nicolae Stan, inspectorilor de la anti-fraudă fiscală le va fi diminuat sporul de suprasolicitare psihică de la 25% la 5% din salariu începând cu data de 1 martie. Potrivit Mediafax, ANAF spune că în buget nu s-au prevăzut aceşti bani.

„În construcţia bugetară pentru anul 2017 nu s-au alocat fonduri care să susţină acordarea sporului de risc si suprasolicitare neuropsihică, până la nivelul maxim prevăzut de lege (25% din salariul de bază), de care au beneficiat inspectorii antifraudă în anii precedenţi. Fondul total bugetar aprobat pentru anul 2017 repartizat aparatului propriu al ANAF s-a diminuat cu 4,62 puncte procentuale, reprezentând un procent de 95,38% din execuţia anului 2016. În ciuda acestei situaţii, conducerea ANAF a apreciat necesitatea menţinerii acestui spor în cuantum de 5 % din salariul de bază, pentru inspectorii din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, precum şi a sporurilor acordate pentru orele suplimentare efectuate, în cuantum de 75%. Menţionăm că se va reveni cu o analiză în ceea ce priveşte modificarea procentului sporului de risc i suprasolictare neuropsihică în momentul unei eventuale rectificări bugetare pozitive, luându-se măsurile care se vor impune”, precizează ANAF.

Ultimele date ale ANAF arătă că totalul veniturilor bugetare colectate de instituţie cumulat ianuarie şi februarie 2017 au însumat 31.991,1 milioane de lei, ceea ce reprezintă o diminuare cu 0,9% – indice nominal faţă de perioada similară a anului trecut şi în condiţiile în care încasările din ianuarie 2016 s-au realizat prin aplicarea cotei de 24% TVA, în timp ce ianuarie 2017 a reflectat colectarea TVA în cotă de 20%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS