15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎnlocuitorul lui Florian Coldea, anunţat până la finalul lunii. Sunt şi femei care se încadrează în criteriile prezentate

Înlocuitorul lui Florian Coldea, anunţat până la finalul lunii. Sunt şi femei care se încadrează în criteriile prezentate

Propunerea pentru funcţia de prim-adjunct al directorului SRI va fi înaintată preşedintelui României până în bilanţul SRI care va avea loc pe 28 martie, în profilul înlocuitorului încadrându-se şi femei, a declarat purtătorul de cuvânt al SRI ca răspuns la solicitarea Mediafax.

Întrebat despre viitorul prim-adjunct, purtătorul de cuvânt al SRI a declarat: „Directorul SRI, Eduard Hellvig, nu caută nişte nume de ofiţeri pentru această funcţie, ci persoane care se potrivesc unui profil dat de criterii foarte clare: viitorul prim-adjunct al SRI trebuie să aibă între 40 şi 50 de ani, experienţă relevantă în informativ-operativ, abilităţi importante de management, experienţă în colaborarea cu partenerii strategici instituţionali (interni şi externi), să împărtăşească valorile fundamentale ale SRI (integritate, profesionalism, patriotism, onoare). Acestui profil i se potrivesc mai multe persoane. Sunt şi femei care se încadrează în criteriile prezentate. Nu a fost vehiculat nici oficial şi nici pe surse niciun nume până acum. Vă asigur că până la momentul înaintării propunerii către preşedintele României, dl. Klaus Iohannis, numele care apar «pe surse» în spaţiul public sunt pure speculaţii. Vă confirm faptul că propunerea pentru prim-adjunctul directorului SRI va fi înaintată preşedintelui României până în bilanţul SRI care va avea loc pe 28 martie”.

Pe 17 ianuarie, SRI anunţa că Florian Coldea a cerut trecerea în rezervă, decizia fiind luată chiar dacă verificările demarate în urma dezvăluirilor lui Sebastian Ghiţă au arătat că nu a încălcat legea, SRI propunând repunerea în funcţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS