17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExplozie de cazuri de rujeolă în Belgia. Punctul de plecare ar fi o persoana întoarsă din România, susțin autoritățile sanitare

Explozie de cazuri de rujeolă în Belgia. Punctul de plecare ar fi o persoana întoarsă din România, susțin autoritățile sanitare

Autoritațile belgiene au înregistrat peste 70 de cazuri de rujeolă de la începutul anului, în condițiile în care media normală era de 7-8 pentru această perioadă, scrie Sudinfo.be, după cum prezintă Hotnews. Epidemia ar fi avut drept punct de plecare o persoana intoarsa din Romania, spun autoritatile sanitare belgiene. Romania se confrunta cu o epidemie de rujeola, de la inceputul anului pana pe 10 februarie inregistrandu-se 16 decese si aproape 2.700 de imbolnaviri, anunță Hotnews.

Agenția pentru calitatea vieții (AViQ) a facut apel la prudență în urma exploziei de cazuri de rujeolă în Valonia, în special în Charleroi, Jodoigne, Namur și Verviers.

De la începutul anului, peste 70 de cazuri au fost declarate celulei de supraveghere a maladiilor infecțioase din cadrul AViQ, fata de 7-8 cât se înregistrau în general în această perioadă, precizeaza agenția de sănatate valonă.
Epidemia, care afecteaza atât adulți cât și copii, a început dupa întoarcerea în Belgia a unei persoane care fusese în România, precizeaza AViQ.
România se confruntă cu o epidemia de rujeola de la nivel natțional, ce a determinat Ministerul Sănătatii să coborare vârsta minimă de vaccinare la nouă luni, iar pentru contactii din focar chiar la șapte luni, scrie Hotnews.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS