22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateR. Moldova: Dodon vrea alegeri anticipate şi puterea de a dizolvă parlamentul

R. Moldova: Dodon vrea alegeri anticipate şi puterea de a dizolvă parlamentul

Preşedintele moldovean Igor Dodon a anunţat o iniţiativa de modificare a Constituţiei prin care şeful statului să aibă drept să dizolvă Parlamentul şi a cerut alegeri anticipate, informează HotNews.ro. Declaraţia să a fost făcut în cadrul unei întâlnire trilaterale cu preşedintele Parlamentului de la Chişinăul Andrian Candu, şi cu premierul Pavel Filip.

„Am informat conducerea Parlamentului şi Guvernului despre iniţiativa care va fi înaintată în următoarele zile pentru ca preşedintele să aibă dreptul de dizolvare a Parlametnului. Pledez pentru alegeri parlamentare anticipate. Noi vom ieşi în următoarele zile cu această inţiativă către Parlament şi sperăm că Parlamentul va examina această propunere, a spus Dodon, potrivit Publika.md.

Candu a replicat că „referendumul pentru modificarea constituţiei este inoportun şi inutil. Modelul Moldovei că republica parlamentară este potrivit. Moldova are o experienţă deloc bună că republica prezidenţială”.

De asemenea, Igor Dodon a spus din nouă că are „rezerve foarte mari” faţă de acordul de asociere cu UE şi i-a informat pe Candu şi Filip că pe 2-3 aprilie va semna acordul de colaborare cu Uniunea euro-asiatică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS