Acasă Actualitate Corea de Sud consideră că Phenianul a fost implicat în asasinarea lui...

Corea de Sud consideră că Phenianul a fost implicat în asasinarea lui Kim Jong-Nam

Autoritățile din Coreea de Sud cred că regimul nord-coreean este responsabil pentru asasinarea fratelui vitreg al președintelui Kim Jong-Un, transmite Reuters, citând surse oficiale de la Seul, informează Agerpres.

„Credem că regimul de la Phenian este în spatele acestui incident, din moment ce cinci dintre suspecți sunt nord-coreeni”, a declarat duminică Jeong Joon-Hee, purtător de cuvânt al ministerului Unificării, care gestionează relațiile dintre cele două Corei.

Reuters mai notează că Jeong a refuzat să furnizeze alte informații.

Un cetățean din Coreea de Nord a fost arestat îm calitate de suspect în asasinarea lui Kim Jong-Nam, iar alți patru nord-coreeni sunt acum căutați de autoritățile malaeziene care anchetează cazul.

 

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version