Acasă Actualitate Prima încercare de intimidare a protestatarilor din Piaţa Victoriei de către poliţie

Prima încercare de intimidare a protestatarilor din Piaţa Victoriei de către poliţie

Foto: Hotnews

Maratonistul Andrei Rosu, care de mai multe zile, de dimineaţă, se află în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de acţiunile Guvernului, reclamă faptul că poliţia a încercat să îi evacueze de dimineaţă pe cei câţiva protestatari sosiţi acolo, invocând ca jandarmii nu au instalat încă gardurile de protecţie. Conform reporterului HotNews.ro care a transmis de la fiecare protest desfăşurat în ultimele 16 zile în Piaţa Victoriei, jandarmii pun gardurile pe seară, abia după ce se adună câteva sute de oameni.

Andrei Rosu, care şi-a improvizat „un birou” în Piaţa Victoriei pentru a putea lucra şi protesta în acelaşi timp, spune, într-o înregistrare video postată pe Facebook, că în această dimineaţă, poliţia a încercat să îi evacueze pe cei câţiva oameni care au sosit în piaţă, în jurul orei 9:00. El povesteste că în mijlocul pieţii se afla un echipaj de poliţie, iar politistii l-au escortat pe unul dintre protestatari la metrou. I s-a spus că trebuie să evacueze piaţa şi că la ora aia „nu se poate protesta”.

Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.
Exit mobile version